Κρήτη: Ο Τσίπρας το έριξε στις… τσικουδιές και τον χορό!

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Πήδαγε σαν το φουριάρικο κατσίκι

Στον χορό το έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο Χουδέτσι μετά το τέλος της ομιλίας του.

Ο πρωθυπουργός χόρεψε «Σιγανό» μαζί με τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη και τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο κ. Τσίπρας ένωσε τα χέρια με τους χορευτές, που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές , και χόρεψε μαζί τους.

Κρήτη: Ο Τσίπρας πίνει τσικουδιά

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε κέρασμα από το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, την τσικουδιά / Πηγή φωτογραφίας:  Eurokinissi

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί κεράσματα από το παραδοσιακό κρητικό ποτό, την τσικουδιά.

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Πήδαγε σαν το φουριάρικο κατσίκι 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας την άρνησή του για ντιμπέιτ, εάν πρώτα δεν προκηρύξει εκλογές.

Τσίπρας από την Κρήτη: Δώσαμε μάχη απέναντι και σε θεριά

«Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο», είπε ο πρωθυπουργός.

Κρήτη: Ο Τσίπρας με κασκόλ του Εργοτέλη

Στο Χουδέτσι φόρεσαν στον πρωθυπουργό ένα κασκόλ του Εργοτέλη, με τον ίδιο να το δέχεται χαμογελαστός / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο… Σαμαράς στο ίδιο τραπέζι με τον Τσίπρα στην Κρήτη

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η επόμενη εκλογική μάχη «είναι μία κρίσιμη μάχη» και είπε πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού, «που δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και θυμάται ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους θα πάει τη χώρα ακόμα πιο μπροστά».

Τι είναι ο «Σιγανός» χορός, που χόρεψε ο πρωθυπουργός

Ο συγκεκριμένος χορός, όπως αναφέρει το krites.org, είναι αργός, βραδυκίνητος περπατητός και χορεύεται από άνδρες και γυναίκες σε κύκλο, με τα χέρια πιασμένα από τους ωμούς. Ολοκληρώνεται με έξι ή οκτώ βήματα, ενώ ο κύκλος των χορευτών, όταν είναι πολλοί, «κουλουριάζει» με τη μορφή ελικοειδούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σιγανό τραγουδούν μαντινάδες, δεκαπεντασύλλαβα δίστιχα.

Επαρκή στοιχεία για την ακριβής προέλευση του χορού δεν υπάρχουν, λέγεται όμως ότι εμφανίστηκε κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top