Μητσοτάκης: «Καταθέτουμε τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου»

«Fake News» το κόψιμο του 13ουκαι 14ου μισθού

Την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου αποκάλυψε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να την υπεψηφίσει. 

«Η μείωση του αφορολόγητου ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει ότι άνθρωποι με εισοδήματα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσουν έναν μισθό τον χρόνο. Εμείς καταψηφίσαμε την σχετική νομοθετική διάταξη ενώ μόλις ανοίξει η Βουλή, καταθέτουμε τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί γι’ αυτό κι εμείς θα βάλουμε πλάτη, αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το “μπαλάκι” στην επόμενη Κυβέρνηση. Αλλιώς, τον καλούμε να νομοθετήσουμε μαζί την ακύρωση της περικοπής του αφορολόγητου», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στα σχέδιά του για τη χώρα, στην περίπτωση που κερδίσει στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει μια καλύτερη Ελλάδα, ώστε να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα όλοι εκείνοι που την εγκατέλειψαν τον καιρό της κρίσης. 

«Έχει χαθεί η ελπίδα από μια γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Επιθυμώ να είμαι ο Πρωθυπουργός που θα βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσω σε μια διαρκή ανάπτυξη», τόνισε.

Χαρακτήρισε επίσης «δικαιολογημένη» ως ένα βαθμό την καχυποψία προς το πρόσωπό του, καθώς δεν έχει δοκιμαστεί ως πρωθυπουργός και ζήτησε από τον ελληνικό λαό μια ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του. 

«Fake News η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε fake news ότι η ΝΔ προτίθεται να κόψει τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνοντας ότι αυτό που θα επιχειρήσουν είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. 

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν κριθεί παράνομες, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών θα δοθούν όσα πρέπει να δοθούν. 

Απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.

«Θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς την μια ηθική υποχρέωση απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. 

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε:

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και θα πουν ένα “ως εδώ” στον Τσίπρα. Εγώ θέλω μια μεγάλη διαφορά, μια πλατιά και ευρεία νίκη της ΝΔ και μια απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι έχε σημασία πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει η ΝΔ, η οποία ανήκει στην μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρωβουλής. Την ίδια ώρα, δεν ξέρουμε ποιον στηρίζει ο κ. Τσίπρας για Πρόεδρο της Κομισιόν. Είδαμε και τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα με την στήριξη του στις εκλογές της Ισπανίας, όπου επιχαίρει για την επικράτηση του υποψηφίου του κόμματος που συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».

«Να καταργηθούν ο σαϊτοπόλεμος και οι μπαλοθιές»

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των εθίμων του σαϊτοπόλεμου και των μπαλοθιών, καθώς όπως είπε θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

«Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σαϊτοπόλεμο, αλλά και στις μπαλοθιές στην Κρήτη, που δεν είναι μια φορά τον χρόνο, αλλά συνέχεια. Είναι κάτι που συχνά συνδυάζεται με αλκοόλ και παράνομη οπλοχρησία. Πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και το κοριτσάκι που δίνει αγώνα για να μείνει στην ζωή. Πρέπει να σκεφθούμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει το έθιμο με τον σαϊτοπόλεμο, όπως και αυτό με τον ρουκετοπόλεμο στην Χίο».

Χαρακτήρισε τέλος «άστοχη» τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τη ΝΔ, για τη μη κατάργηση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου, προσθέτοντας ότι ανακάλεσε και αυτό ήταν το θετικό. 

Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις που δεν τόλμησε να κάνει ούτε το ΔΝΤ»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η κυβέρνηση αμέσως μετά από τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, όπου αποκάλυψε πως τη Δευτέρα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου. 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνισαν πως ο κ. Μητσοτάκης είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, όμως μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία δεσμεύθηκε ότι θα το διατηρήσει, έσπευσε να προαναγγείλει την τροπολογία. 

«Για ακόμη μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το "δώρο Χριστουγέννων", το "ξεπερασμένο 8ωρο" και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα», τόνιζαν οι ίδιες πηγές. 

Κατηγόρησαν επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς δήλωσε πως η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και ότι επιμένει στο ασφαλιστικό «Πινοσέτ» για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. 

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ. Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα  από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη», κατέληξαν κύκλοι του Μαξίμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top