Γερουλάνος: Να φέρουμε πίσω τους νέους Αθηναίους από το εξωτερικό

Τι δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος στον ΛΑΜΨΗ 92,3

Παύλος Γερουλάνος

"Στόχος μας να φέρουμε πίσω τους νέους Αθηναίους που έφυγαν στο εξωτερικό" τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος στην συνέντευξή του  στον ΛΑΜΨΗ 92,3. 

Ανέφερε  για το ίδιο θέμα ο κ. Γερουλάνος: "Κάποια νέα παιδιά αποκτούν καταπληκτικές εμπειρίες στο εξωτερικό, μερικά γυρίζουν πίσω. Αν βρουν δουλειά όμως και στη συνέχεια τα παιδιά τους πάνε σχολείο εκεί, τα χάνουμε. Πρέπει να προλάβουμε να τους φέρουμε πίσω γρήγορα, και αυτό σημαίνει τώρα, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην Αθήνα ώστε ο κόσμος να πει "έχω σπουδάσει νέες τεχνολογίες, μπορώ να κάνω κάτι στην Αθήνα. Με ενδιαφέρει ο πολιτισμός, ή ο τουρισμός. Μπορώ να κάνω κάτι στην Αθήνα". Και γι’ αυτό αισθάνομαι μια αγωνία να δουλέψουμε γρήγορα γι’ αυτό".

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στην κοστολόγηση του προγράμματός τους από άλλους υποψηφίους.  "Aκόμα έχουμε πολιτικούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι τι θα ξοδέψουν και πού. Αντί να σκέφτονται πώς θα δημιουργήσουμε εργαλεία, πώς θα δημιουργήσουμε ένα θετικό όραμα για την Αθήνα, εκείνοι λένε: "θα ξοδέψω εδώ, θα ξοδέψω εκεί, θα ξοδέψω παραπέρα, είναι κοστολογημένο, θα στο έχω στο σωστό χρόνο και θα τα κάνω όλα καλά". Και προφανώς δεν τους πιστεύει κανείς. Διότι ο κόσμος λέει: "σας έχουμε ξαναδεί να το κάνετε έτσι και δεν βγήκε. Πάρτε το αλλιώς". Εμείς θέλουμε να το πάρουμε αλλιώς, και αυτό έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε, μια ομάδα ανθρώπων που θέλει να δει τα πάντα εντελώς διαφορετικά" τόνισε.   

Ο κ. Γερουλάνος  ζήτησε “να σταματήσουμε να απαγορεύουμε στους Αθηναίους να βοηθήσουν την πόλη τους”, θέμα για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες Αθηναίοι που πηγαίνουν για παράδειγμα να ποτίσουν το παρτέρι μπροστά στο μαγαζί τους ή να κλαδέψουν ένα δέντρο και τους καταγγέλλουν. Αν απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν αυτήν την πόλη, η Αθήνα θα αλλάξει σε έξι μήνες. Έχουμε υπολογίσει περίπου 100 – 150 μέρη σε όλη την Αθήνα που αν άφηνες τους κατοίκους να συμμετέχουν στο να κρατήσουν αυτό το χώρο καθαρό, η πόλη θα άλλαζε την επόμενη μέρα. Η γειτονιά θα άλλαζε την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος στην πόλη. Και το δεύτερο, αντί να στέλνεις μια την καθαριότητα, μια το πράσινο, μια τα τεχνικά έργα, να πηγαίνουν όλοι μαζί οργανωμένα να παραδίδουν ένα πάρκο, για παράδειγμα, όπως θα έπρεπε να είναι, καθαρό και φροντισμένο. Σήμερα πάει ο ένας κάνει τη μισή δουλειά, μετά πάει ο άλλος σε άλλο χρόνο κι έτσι δεν αλλάζει τίποτα".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top