Τα «μαζεύει» ο Πολάκης: Διαστρέβλωσαν όσα είπα, ήταν πολιτική κριτική

Πρόταση μομφής από Μητσοτάκη - Τη μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

Για διαστρέβλωση των όσων είπε και στοχοποίησή του από τη ΝΔ έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης / Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Να ρίξει τους τόνους προσπάθησε ο Παύλος Πολάκης μετά τον σάλο που προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η οποία αποδοκιμάστηκε και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης έκανε σχετική διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας ότι όσα είπε ήταν «πολιτική κριτική». Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για στοχοποίηση και διαστρέβλωση.

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετατρέπει ο Τσίπρας τη μομφή Μητσοτάκη για Πολάκη

Ο Κυμπουρόπουλος απαντά στον Πολάκη: Λυπάμαι για τη μικρότητα

«Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αυτό υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες, που θέλουν να τα καταργήσουν, ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση. Το ουσιαστικό ερώτημα είναι αν αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, που αυτά δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

 

Σχόλια του Πολάκη στο facebook

«Ο κ. Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ, όχι εγώ» έγραψε ο κ. Πολάκης, απαντώντας σε σχόλιο στο facebook

Λίγες ώρες πριν, πάντως, απαντώντας σε σχόλια χρηστών στο facebook, ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί εκ νέου στον κ. Κυμπουρόπουλο, μιλώντας για «υποκριτικές ψυχές» και λέγοντας πως «ο κ. Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ, όχι εγώ».

Πρόταση μομφής από Μητσοτάκη - «Ντρίμπλα» από Τσίπρα: Τη μετατρέπω σε ψήφο εμπιστοσύνης

Η πρωτοφανής επίθεση του Παύλου Πολάκη αποδοκιμάστηκε ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλάφας και Φίλης), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την οποία θα καταθέσει μετά το Πάσχα. 

«Ντιμπέιτ δε θέλατε κύριε Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε, εδώ στη Βουλή, ενώπιον του ελληνικού λαού. Και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά! Εξάλλου, ένα και το αυτό είστε», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας «κάλυψε» τον κ. Πολάκη κάνοντας λόγο για «αψύ ύφος», που συνηθίζουν να έχουν οι Σφακιανοί.

Παράλληλα, έκανε... ντρίμπλα, λέγοντας πως αν κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top