«Προδότες»: Σκληρές αποδοκιμασίες σε υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία

Αρβανίτης, Νικολαϊδης, και Γιαννούλης τα «άκουσαν» από πολίτες

Αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών έγιναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, σε Πτολεμαΐδα και Γιαννιτσά, αντίστοιχα.

Ο κ. Γιαννούλης  περπάτησε σε δρόμους και πλατείες της πόλης, ακούγοντας πολίτες να τον «στολίζουν» και να τον γιουχάρουν, φωνάζοντας περί προδοσίας της Μακεδονίας.

«Βόρεια Μακεδονία ε; Στη Νότια Μακεδονία ήρθατε τώρα;», «ντροπή σας», «είστε επικίνδυνοι», «να πάτε στα Σκόπια, Σκοπιανέ», ήταν μερικά από όσα άκουσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιαννούλης προσπάθησε να δώσει το χέρι του σε έναν πολίτη, ο οποίος οργισμένος του το έσπρωξε και είπε «μη με ακουμπάς και με λερώσεις»! Λίγο αργότερα, άλλος πολίτης του είπε «να μην ξαναπατήσετε εδώ».

Ανάλογο σκηνικό αποδοκιμασιών έζησαν και οι κύριοι Αρβανίτης και Νικολαΐδης. Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές ήταν βασικοί ομιλητές σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Ευρώπη της Αλληλεγγύης», στο κτίριο της Εορδαία ( ο δήμος Εορδαίας περιλαμβάνει τους δήμους Πτολεμαΐδας, Αγίας Παρασκευής, Μουρικίου, Βερμίου και την κοινότητα Βλάστης).

Οργισμένο πλήθος στην Πτολεμαΐδα αποκαλούσε «προδότες» τους κ. Αρβανίτη και Νικολαΐδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών / Πηγή βίντεο: kozan.gr

«Προδότες, προδότες» και «η Μακεδονία είναι ελληνική, αλήτες, προδότες, αριστεροί» φώναζε οργισμένο πλήθος, που κρατούσε ελληνικές σημαίες, στους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Ρητορική εμφυλίου από Νικολαΐδη: Βγήκαν από τις τρύπες, που τους ρίξαμε

Οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, εντός της αίθουσας, μίλησαν με απαξιωτικά λόγια για το συγκεντρωμένο πλήθος.

«Ζήτω η δημοκρατία, κάτω ο φασισμός. Νεοναζί δεν είναι, που ήρθαν από την Κατερίνη; Δεν τους είδατε; Εσείς πώς θα τους απαντούσατε;», είπε ο κ. Αρβανίτης, αναφερόμενος στις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες και σε προεκλογική περιοδεία του στην Κατερίνη.

 

«Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκανε» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αναφερόμενος στο πλήθος που αποδοκίμασε τον ίδιο και τον κ. Αρβανίτη στην Πτολεμαΐδα / Πηγή βίντεο: kozan.gr

Με εμφυλιοπολεμική ρητορική, εξισώνοντας δεξιά και ακροδεξιά, απάντησε ο κ. Νικολαΐδης: «Βγήκαν από τις τρύπες τους. Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκανε».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με την πολιτική της «δίνει χώρο σε αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους».

Σκύδρα: Πολίτες ζητούν να κατέβει το όνομα του Νικολαΐδη από το στάδιο της πόλης

Την ίδια ώρα, συντοπίτες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έχει αναδειχθεί Ολυμπιονίκης στο τάε κβον ντο, ζητούν να αφαιρεθεί το όνομά του από το δημοτικό στάδιο της Σκύδρας λόγω της «προδοσίας», όπως λένε, της Μακεδονίας!

Δημοτικό στάδιο Σκύδρας Αλεξανδρος Νικολαΐδης

Πολίτες της Σκύδρας ζητούν να αλλάξει η ονομασία του δημοτικού σταδίου, που πήρε το όνομα του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, επειδή είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση, ο κ., Νικολαΐδης όχι μόνο πολιτικοποιήθηκε, «γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού», αλλά επιπλέον «υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας».

Οι πολίτες Σκύδρας καταλήγουν λέγοντας πως εάν δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο κ. Νικολαϊδης, τότε θα μαζέψουν υπογραφές για να αλλάξει ονομασία το στάδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top