Δικαστικοί αντιπρόσωποι: Αυξήσεις 30% στα ποσά για τις εκλογές

Δύο γραμματείες στα εκλογικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκλογές παραβάν

Αυξημένες κατά 30%, σε σχέση με τα ποσά του 2014, θα είναι οι ειδικές αποζημιώσεις που θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, αποφασίστηκε παράλληλα στα εκλογικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς, αντί του ενός.

Εξάλλου, μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει «εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας, ενώ για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 πρωτοδικεία της χώρας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top