Επέστρεψε στη Βουλή η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Ορκίστηκε στη θέση του Αμυρά - Ανοίγει ο δρόμος για ΚΟ Ποταμιού

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη ορκίζεται βουλευτής

Επέστρεψε στα έδρανα της Βουλής η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία ορκίστηκε βουλευτής με πολιτικό όρκο, στη θέση του Γιώργου Αμυρά, που παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Η κυρία Λυμπεράκη, η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής με το Ποτάμι, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους είχε αναδειχθεί αναπληρωματική. 

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αμυράς

«Επιστρέφω στη Βουλή σε μία λαμπρή μέρα, την επόμενη που βγήκε η πρώτη φωτογραφία για τις μαύρες τρύπες και σε όλη την ταραχή που φέρνει στην Ευρώπη το Brexit και η αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι το Ποτάμι με μία φωνή παραπάνω θα καταφέρει να πει ακριβώς αυτά που θέλει με τη ψυχραιμία που πρέπει, χωρίς να πέφτει στις παγίδες των ανταγωνισμών και της στείρας επανάληψης παλιών επιχειρημάτων για να ανανεωθούμε, να αναπνεύσουμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί», είπε η κυρία Λυμπεράκη.

Αν και επίσημα είναι ανεξάρτητη βουλευτής, η κυρία Λυμπεράκη είναι επί της ουσίας βουλευτής του Ποταμιού, το οποίο όμως μετά τις τελευταίες μετακινήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, έμεινε χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, έχοντας μόλις τρεις βουλευτές (Θεοδωράκη, Λυκούδη και Μαυρωτά).

Στο ευρωψηφοφόδέλτιο της ΝΔ Αμυράς και Διαμαντοπούλου

Οι βουλευτές του Ποταμιού έγιναν πρόσφατα τέσσερις, όταν ορκίστηκε ο αναπληρωματικός Νίκος Νυφούδης στη θέση της Κατερίνας Μάρκου, που είχε μετακινηθεί στη Νέα Δημοκρατία.

Πλέον, με την Αντιγόνη Λυμπεράκη το Ποτάμι έχει πέντε βουλευτές και τυπικά μπορεί να σχηματίσει πάλι την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο, για το εάν και κατά πόσο μπορεί να εκπληρωθεί αυτό το σενάριο, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει σχετικά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Είναι πρώτα ξαδέρφια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι οικονομολόγος, καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε το 1959 και έχει πραγματοποιήσει σπουδές σε Ελλάδα και Αγγλία.

Μητσοτάκης: Στο -30% εντός διετίας ο ΕΝΦΙΑ, στο 13% πάλι ο ΦΠΑ σε εστίαση

Σοφία Ζαχαράκη: Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Στα μαθητικά της χρόνια ήταν οργανωμένη στην Αριστερά και συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού, ενώ η πρώτη της υποψηφιότητα σε βουλευτικές εκλογές ήταν το 2012 με τη Δράση του Στέφανου Μάνου.

Το 2014 εντάχθηκε στο Ποτάμι, με το οποίο και εκλέχθηκε βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top