Μητσοτάκης: Στο -30% εντός διετίας ο ΕΝΦΙΑ, στο 13% πάλι ο ΦΠΑ σε εστίαση

Περιοδεύει σε Πάρο και Νάξο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, τη μείωση του φόρο των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές.

«Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό: Αφαιρούμε βάρη από τους πολίτες και από τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Περιοδεία σε Πάρο και Νάξο ο Μητσοτάκης

Για μείωση της φορολογίας σε πολίτες και επιχειρήσεις έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάρο

«Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Περιοδεία σε Πάρο και Νάξο ο Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία σε Πάρο και Νάξο.

Ο Μητσοτάκης μιλά με κοριτσάκι στην Πάρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους Παριανούς, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το δημαρχείο της Πάρου, όπου συνάντησε τον δήμαρχο του νησιού, κ Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η ανάπτυξη νησιών όπως η Πάρος θα πρέπει να συνδυάζεται παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Πέραν αυτού, έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου. Ανέφερε μάλιστα ότι το εν λόγω έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις με βάση τη Νάουσα. Μια βραβευμένη μικροζυθοποιία, την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια νέος Παριανός, που αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, και μια μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μικροζυθοποιία στην Πάρο

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Νάουσα, όπου συνομίλησε με ντόπιους ψαράδες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την απουσία ουσιαστικών κινήτρων για να ασχοληθούν νέοι με το επάγγελμα τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Νάουσας σε ένα καφέ και συνομίλησε μαζί τους για πληθώρα τοπικών αλλά και ευρύτερων πολιτικών θεμάτων.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά ψαρά στην Πάρο

Ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας χαιρετά ψαρά στην Πάρο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα ενώ περπάτησε στους δρόμους της Παροικιάς και χαιρέτησε τους καταστηματάρχες μέχρι να καταλήξει σε καφέ στο λιμάνι, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει. 

Η επόμενη στάση της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ ήταν η Νάξος, στην οποία έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top