Μητσοτάκης: Λέω «ως εδώ» σε όσους θεωρούν τα Εξάρχεια δικό τους άβατο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Αγρίνιο

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιόδευσε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

Μιλώντας στο Αγρίνιο, σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, με αφορμή και το συμβάν στα Εξάρχεια, ανέφερε ότι άνδρες του λιμενικού με τη συνοδεία εισαγγελέα, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι δικό τους άβατο. «Από εδώ, την Αιτωλοακαρνανία, τους λέω: ως εδώ, την επόμενη ημέρα των εκλογών να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη τη δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα» τόνισε.

Μητσοτάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια: Πρωτοφανής παρακμή

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε, «σε 50 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές, όπου πηγαίνω αντιλαμβάνομαι και σας μεταφέρω την υπόγεια βοή: καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ. Τσίπρα "ως εδώ", αρκετά ταλαιπώρησες τη χώρα, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι στα όσα βίωσαν, είπε ο κ. Μητσοτάκης κι επανέλαβε τον τετράλογο που «δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες: τα μεγάλα ψέματα, τους αβάστακτους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ακολούθως, περιέγραψε τους στόχους της Ν.Δ. στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου:

«- Ο πρώτος είναι η ενίσχυση και η καθαρή νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ώστε να αποτελέσουν το σκαλοπάτι για μία μεγάλη επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν επιλέξει να τις κάνει ο κ. Τσίπρας.

- Το δεύτερο μήνυμα της κάλπης των περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι "καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη Ν.Δ.".

- Το τρίτο μήνυμα είναι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα, ένα δημοψήφισμα υπέρ της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, που θα σημάνει το τέλος μίας αποτυχημένης κυβέρνησης και τον φωτεινό πρόλογο μίας νέας Ελλάδας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι «θα στείλουμε πολιτικά μηνύματα, απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης της Ν.Δ. Αλλά θα εκλέξουμε και ευρωβουλευτές, θα στείλουμε μία ομάδα - εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα στους παλαιότερους και στους νεώτερους υποψηφίους της Ν.Δ. -, που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Η Ν.Δ. την επόμενη ημέρα θα είναι στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων...» υπογράμμισε. Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να διαπραγματευθεί για το συμφέρον της χώρας, για χαμηλότερα πλεονάσματα, να διεκδικήσει περισσότερους πόρους, μία νέα αγροτική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ν.Δ. είναι ένα νεοφιλελεύθερο κι ακροδεξιό κόμμα. «Τα λέει αυτά εκείνος που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο... Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να αποκαλέσει ακροδεξιούς, λαϊκιστές κι εθνικιστές όσους βρέθηκαν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι βρεθήκαμε απέναντι είμαστε πατριώτες, έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες με τους μακεδόνες αδελφούς μας και καταλαβαίνουμε ότι έγινε με τη Συμφωνία μία μεγάλη εθνική υποχώρηση... Σήμερα ο κ. Τσίπρας κυκλοφορεί πιο άνετα στα Σκόπια απ' ό,τι κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top