Πολιτική κόντρα για τον Πετσίτη

Την κλήση της προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα ζητά η ΝΔ

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ, με αφορμή πληροφορίες για την ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ποσών στον τραπεζικό του λογαριασμό. Η αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους και ζητά εξηγήσεις. 

Ο Μανώλης Πετσίτης τους τελευταίους μήνες μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Κύπρου και Λονδίνου. Life style φωτογραφίες, ωραίες γυναίκες στο πλευρό του και πληροφορίες πως ζεί σε μια πολυτελή βίλα με πισίνα στη Λευκωσία, ξεσηκώνουν θύελλα στην Ελλάδα.

ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΖΗΤΑ Η ΝΔ

Την άμεση κλήση της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»)  Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την Πρόεδρο της Αρχής, σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη.   

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα:

•    «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;
•    Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;
•    Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;». 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ

«Για στενούς συνεργάτες που μπαινόβγαιναν μέσα στο Μαξίμου, αποκαλύπτονται συνταρακτικά πράγματα για παράξενες ροές χρήματος από Κυπριακές off shore, τις οποίες όλως τυχαίως τις στήνουν οι ίδιοι οι δικηγόροι οι οποίοι συνομιλούν με το στενό συνεργάτη και Υπουργό του κυρίου Τσίπρα, τον κύριο Παππά. Αυτοί οι σκοτεινοί δρόμοι της διαπλοκής θα αποκαλυφθούν φίλες και φίλοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Βέροια.   

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΕΤΣΙΤΗ

Λάδι στη φωτιά έριξε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ότι η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ, αποκάλυψε χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς του Πετσίτη  από Κυπριακές off-shore. 

«ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ»  ΛΕΕΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

«Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες. Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται» υποστηρίζει από την πλευρά της η Αρχή Για Το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.  

Αρχή για το Ξέπλυμα: Διερευνούμε στην Κύπρο τον ρόλο Πετσίτη

ΔΗΜ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : «Ο ΠΕΤΣΙΤΗΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ»

Η κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από τον Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή και φίλο έως πρότινος του Νίκου Παππά.  «Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν, σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247.    

ΒΡΟΧΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η αντιπολίτευση αποκαλεί τον Πετσίτη Golden Boy του Μαξίμου καταλογίζοντας του ότι  από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014, αναρριχήθηκε σε παράγοντα της εταιρίας ELFE που χρωστά 120 εκ. ευρώ στη ΔΕΠΑ. Σήμερα στη Βουλή κατατέθηκε βροχή ερωτήσεων για το θέμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top