Τα δάνεια των κομμάτων βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρή απάντηση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η Βουλή των Ελλήνων

Σε πολύ υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα για τα δάνεια των κομμάτων, με αφορμή την απαγγελία κακουργηματικών διώξεων σε 115 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στελέχη τραπεζών, σχετικά με τη δανειοδότηση ύψους 400 εκατ. ευρώ σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Πώς και πότε θα επιστρέψουν τα κλεμμένα;» αναφέρει σε σκληρή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για "σκευωρία", επειδή αντί τελικά να σβηστούν με τη δική τους τροπολογία οι ποινικές ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων, πλέον καλούνται να δώσουν απαντήσεις στη Δικαιοσύνη», αναφέρει το Μαξίμου.

«Το θράσος του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Από σήμερα, ωστόσο, διεκδικούν και το Νόμπελ της υποκρισίας. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε με επιστολή του από την Εθνική Τράπεζα πολιτικές διευκολύνσεις για δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του είναι το μόνο που κατόρθωσε να διαγράψει προηγούμενα χρέη του, ενώ έβαλε ως εγγυήσεις για άλλο δάνειο και τα εκλογικά ποσοστά του ως το 2023» απαντά το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μόνο κόμμα που έκανε παρέμβαση για να πάρει δάνεια έξω από τους τραπεζικούς κανόνες ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του προέδρου του, του κ. Τσίπρα, το 2010», είπε από το βήμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Σαλαγιάννης, διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων. Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από τη σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις», τονίζει, εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Νέα επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ: Θα επιστρέψετε ποτέ τα κλεμμένα δανεικά;

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν», τονίζει σε νέα απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;», καταλήγει το δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top