Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας ήθελε σκέτο «Μακεδονία» για τα Σκόπια

Τι λέει για το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο και τον συμβιβασμό Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει τη στροφή πριν γίνουμε κυβέρνηση» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), μετά τη στροφή της κυβέρνησης και τη συμφωνία με τους δανειστές, μετά το δημοψήφισμα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε, μιλώντας στο Action24, πως στον κ. Τσίπρα επέδρασαν καταλυτικάοι οι επίσκέψεις του στο Τέξας το 2013 και στο Κόμο το 2014 ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του έταξαν προστασία για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αλλά ήταν μόνο λόγια, όχι δεσμεύσεις. Στο Τέξας, όπως έχω μάθει, είδε και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Στο Κόμο είδε όλη την ευρωπαϊκή ελίτ. Άπειρος ο ίδια, έβλεπε με δέος όλα αυτά που έγιναν εκεί και αυτό επέδρασε καταλυτικά», είπε ο το πρώην ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργή Τσίπρα για τα «μακεδονικά» κρασιά: Τα Σκόπια παραβιάζουν τις Πρέσπες!

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από αυτά τα ταξίδια, ο κ. Τσίπρας είχε συμβιβαστεί και είχε επιλέξει τον δρόμο που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα.

«Ο Τσίπρας ήθελε σκέτο «”Μακεδονία” για τα Σκόπια»

Ο κ. Λαφαζάνης ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δίνοντας την ονομασία «Μακεδονία» στους γείτονες χωρίς γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.

Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα Σκόπια ο Τσίπρας

«Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του, όχι μόνο ήταν έτοιμοι για τις Πρέσπες, αλλά είχαν αποφασίσει καιρό τώρα να δώσουν το όνομα. Σκέτο Μακεδονία, όχι Βόρεια Μακεδονία. Μακεδονία, νέτο σκέτο», είπε ο κ. Λαφαζάνης, λέγοντας πως ο ίδιος έδωσε μάχη κατά του σκέτου όρου «Μακεδονία» (που σημαίνει πως όσα ισχυρίζεται έγιναν πριν τον Αύγουστο του 2015, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ).

Τι λέει για το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στο περίφημο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο, που φέρεται να είχε προτείνει στον πρωθυπουργό το 2015, πριν το δημοψήφισμα.

«Είχα πει στον Τσίπρα να μην υπογράψουμε. Ότι υπάρχει λύση», είπε ο γ.γ. της ΛΑΕ, επισημαίνοντας ότι η πρότασή του αφορούσε τα ακυκλοφόρητα χαρτονομίσματα που είχε στην κατοχή της η ΤτΕ της Ελλάδας.

«Επρόκειτο για 22 δισ. ευρώ που βρίσκονταν στο δίκτυο της ΤτΕ. Θα παίρναμε ένα δάνειο το οποίο θα αποφάσιζε το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα λεφτά αυτά θα λειτουργούσαν ως δάνειο που θα παίρναμε και θα λειτουργούσαν ως γέφυρα μέχρι τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Ήταν τυποποιημένο χρήμα από την ΕΚΤ, θα παίρναμε μέρος του χωρίς να τους ρωτήσουμε με υπουργική απόφαση. Tα περί “ριφιφί” στο Νομισματοκοπείο μου τα χρέωσε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top