Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη: Όρμπαν του Νότου ο Τσίπρας

«Από τον Γλέζο στον Κόκκαλη» ανέφερε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο αποκάλεσε «αριστερό Όρμπαν του Νότου»,   εξαπέλυσε ο  πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος 

«Στόχος είναι μία καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη, καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ, και στους τρεις μεγάλους δήμους στελέχη που στηρίζει η ΝΔ. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ. Τσίρπα να συρθεί σε εθνικές εκλογές αν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει. Αν είχε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία θα τις είχε προκηρύξει. Αλλά παραμένει κολλημένος, ο κ. Τσίπρας είναι ένας Όρμπαν του Νότου, αυταρχικός στο εσωτερικό με διαρκείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς και αμετανόητος λαϊκισμούς. Είμαστε το πρώτο κόμμα που κατήγγειλε τον κ. Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και αυτό που δεν ανεχόμαστε στην Ουγγαρία δεν το ανεχόμαστε στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα δείξει τον δρόμο της εξόδου στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση παραμένει με μία επίπλαστη πλειοψηφία και βασίζεται σε μισθωμένους βουλευτές και ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή. 

«Όσο περισσότερο ο κ. Τσίπρας λέει στους πολίτες ότι όλα πάνε καλά τόσο εξοργίζονται, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αφουγκραστεί τη βουή οργή των πολιτών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε  ότι επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι και έγιναν 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε  ότι οι τράπεζες έχουν ακόμη πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια παρότι έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους και έδωσε έμφαση στο ότι η ΝΔ, παράλληλα με την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα επιβραβεύσει τους συνεπείς δανειολήπτες.

Α΄ Κατοικία: Αγωνία σε χιλιάδες νοικοκυριά με το ψαλίδισμα των κριτηρίων

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ  

Για τη  Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι  «ήταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης που αναγνώρισε ταυτότητα και γλώσσα και, ήδη, η Συμφωνία ξεδιπλώνει τις αρνητικές της συνέπειες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας» και διαβεβαίωσε: « Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τα αρνητικά δεδομένα της Συμφωνίας των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Κοτζιά».  Με αφορμή επίσης το πρόβλημα των μακεδονικών προϊόντων τόνισε ότι «διατηρούμε το δικαίωμα του βέτο στην ΕΕ αν δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το σύνολο  των εθνικών θεμάτων:   «Ανεύθυνοι είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων. Είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπουργός της κυβέρνησης να μας καλεί να μην είμαστε μονοφαγάδες, να τους αναγνωρίζει δικαιώματα». 

"ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ"   

Κριτική άσκησε και στην επιχειρηματολογία του  κ. Τσίπρα στην πορεία προς τις εκλογές:  «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί και θα το πει αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Εκείνος που στο τέλος του 2014 έσυρε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Θα μας πει ότι είναι φίλος των αδύνατων και ότι εμείς είμαστε φίλοι της ελίτ. Εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας σε εμάς που δεσμευόμαστε για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και θέλουμε να συνδέσουμε την ανάπτυξη με τον κατώτατο μισθό».  

Σκληρή κόντρα για την υποψηφιότητα Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι εγώ με την ελίτ και την διαπλοκή και προτείνω τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την Ευρωβουλή και όχι εκείνος που θέλει στη Βουλή τον Κόκκαλη. Η πολιτική είναι και διαχείριση των συμβόλων, το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στο ευρωψηφοδέλτιο τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα» τόνισε αιχμηρά για την υποψηφιότητα Πέτρου Κόκκαλη στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.   

«Εμφανίζεται ως ευρωπαίος πολιτικός ο κ. Τσίπρας, και βγάζει γλώσσα και μιλά σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο, κατηγορώντας την παράταξη που έβαλε και κράτησε πριν από τέσσερα χρόνια την Ελλάδα στην Ευρώπη, την ώρα που τα αεροπλάνα του δικτάτορα προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Για το  πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ θα πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη με λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις, παράλληλα αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και  καταβολή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top