Παρενόχληση ελικοπτέρου Τσίπρα: Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση σε Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία, με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας, έδωσε  η ελληνική κυβέρνηση, για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

To διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, κάνοντας λόγο για παρενόχληση που έγινε στο ελικόπτερο του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα τουρκικά F16!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σκάι, η Αθήνα θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως δε θα περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης, που η Τουρκία ευθαρσώς υποστηρίζει ότι δεν έγινε.

Η απάντηση της Άγκυρας: «Δεν παρενοχλήσαμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό!»

Υπενθυμίζεται ότι δύο τουρκικά F-4 εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή που πετούσε το ελικόπτερο του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα αμέσως να «σηκωθούν» και να τα αναχαιτίσουν δύο ελληνικά F-16.

Τουρκία: Ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά

Η Άγκυρα, από την πλευρά, αρνήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το αεροσκάφος του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, «πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισαν ότι τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας».

Μητσοτάκης: Να αφήσει τα ελληνοτουρκικά για την κυβέρνηση της ΝΔ ο Τσίπρας

«Ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο.

Τσίπρας: Ψευτομαγκιές που δεν έχουν νόημα

«Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς με σκοπό άραγε τι;», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Αγαθονήσι.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδα που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις. Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν κηροζίνη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα».

«Να ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοι μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top