Θα ακούσουμε το «Μακεδονία Ξακουστή» στις παρελάσεις;

Ερώτηση Μ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Απαγόρευσε τα συνθήματα το Λιμενικό!

Φιλαρμονική Παρέλαση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, κατέθεσε ο  Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής  της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν το εμβατήριο – ύμνος στη Μακεδονία, «Μακεδονία Ξακουστή», θα παιχτεί, ως είθισται, από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης για το "Μακεδονία Ξακουστή"

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Star, στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν ότι το «Μακεδονία Ξακουστή» εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στα εμβατήρια εθνικών εορτών και αναμένεται να ακουστεί και φέτος στις παρελάσεις, από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Λιμενικό: Απαγορεύονται τα συνθήματα στην παρέλαση      

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναφέρει ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου απαγορεύεται στο προσωπικό του να φωνάξουν συνθήματα, με αφορμή σχετική διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν στα εμβατήρια μπάντας του θα περιλαμβάνεται το «Μακεδονία Ξακουστή».      

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του:

«Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Υπενθυμίζεται ότι μία πρόσφατη αναφορά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στο «Μακεδονία Ξακουστή» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
 

Έντονη αντίδραση από ΝΔ για το «Μακεδονία ξακουστή»… των Σκοπίων η χώρα!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top