Έντονη αντίδραση από ΝΔ για το «Μακεδονία ξακουστή»… των Σκοπίων η χώρα!

Παππάς από Βέροια: Πρέπει να πούμε την αλήθεια που πονάει

Δείτε ένα απόσπασμα όσων είπε ο κ. Παππάς στη Βέροια / Πηγή βίντεο: pliroforiodotis.gr

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν όσα είπε ο Νίκος Παππάς από τη Βέροια για τη Μακεδονία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών και, «πατώντας» στις αντιδράσεις του κόσμου -ο οποίος που έξω από την αίθουσα, που μιλούσε, τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή»-, είπε πως στο παρελθόν ξακουστή Μακεδονία ήταν αυτή… των Σκοπιανών.

Βαφτίζουν «τάγματα εφόδου» όσους πολίτες αντιδρούν για τη Μακεδονία

«Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία μας ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Όταν κάποιος πήγαινε διεθνώς και έκανε αναφορά σε αυτό το όνομα, όλοι καταλάβαιναν ότι δεν εννοούσε τη δική μας Μακεδονία», είπε ο κ. Παππάς.

Ο Παππάς ο πρώτος Έλληνας υπουργός που επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία

Ο υπουργός είχε δεχθεί έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες και κατά την περιοδεία του στο Κιλκίς, ενώ τελικά ματαίωσε την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

ΝΔ: «Τον παραδίδουμε στην κρίση των Ελλήνων»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για ανήκουστες δηλώσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

«Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, την οποία συνόδευσε σε tweet με απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Παππά και τη λεζάντα «Σταματήστε να προσβάλλετε τους Έλληνες».

«Όταν στο μυαλό σου "ξακουστή" ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top