Βαφτίζουν «τάγματα εφόδου» όσους πολίτες αντιδρούν για τη Μακεδονία

Γεροβασίλη εναντίον αστυνομικών Κοζάνης: Κατάπτυστη η ανακοίνωση

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε η Όλγα Γεροβασίλη στους πολίτες που την αποδοκίμασαν στην Πτολεμαΐδα, όπου είχε βρεθεί για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής, αποκαλώντας τους «τάγματα εφόδου».

«Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα, πήγαν για πόλεμο» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τους πολίτες που αποδοκίμασαν την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, φωνάζοντας «προδότες» στην υπουργό.

Πτολεμαΐδα: Άγρια επεισόδια και αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη

Η κυρία Γεροβασίλη επιτέθηκε και στους αστυνομικούς της Κοζάνης, χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη την ανακοίνωση τους, στην οποία ασκούσαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «για άλλη μία φορά η αστυνομία έγινε σάκος του μποξ» και πως «ο ρόλος της δεν είναι να γίνεται μέσο εκτόνωσης της οποιασδήποτε πολιτικής πίεσης».

Φοιτήτρια στην Κατερίνη φώναξε τον Τζανακόπουλο «προδότη»

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε πριν από λίγες μέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

Περίπου 150 με 200 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο και φώναζαν «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «είστε προδότες», με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να απαγορεύουν στους διαμαρτυρόμενους να φτάσουν κοντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Μία νεαρή φοιτήτρια, η οποία βρέθηκε μέσα στην εκδήλωση, επιτέθηκε φραστικά στον κ. Τζανακόπουλο, αποκαλώντας τον «προδότη» και λέγοντας πως η κυβέρνηση έσπειρε τη διχόνοια στην Ελλάδα.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους αποδοκίμασαν τη φοιτήτρια, με τον κ. Τζανακόπουλο να αποκαλεί «τίτλο τιμής» τις αντιδράσεις.

Καταγγελία αστυνομικών στη Δράμα: Μας καρατόμησαν μετά τις αποδοκιμασίες σε Τσακαλώτο

Αποδέκτης άγριων αποδοκιμασιών από πολίτες Μακεδονίας έγινε πριν από μέρες, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ομάδα περίπου 50 με 60 πολιτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Επιμελητήριο της Δράμας και φώναζαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τραγουδώντας παράλληλα το «Μακεδονία ξακουστή», με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, λίγες ημέρες μετά το συμβάν της επίσκεψης Τσακαλώτου στη Δράμα, «καρατομήθηκαν» από τις θέσεις τους όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας!

Όπως υποστηρίζει σε ανάρτησή της στο facebook, έγιναν «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εκ μέρους της διοίκησης», και «καινοφανείς, σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες».

Οι αστυνομικοί αναφέρουν μάλιστα ότι η χλιαρή αντίδραση στην επίσκεψη Τσακαλώτου αντιμετωπίστηκε με τρόπο που προστάτευσε -από τη μια- την ασφάλεια του κυβερνητικού στελέχους και -από την άλλη- τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top