Απειλεί ο Ακάρ την Κύπρο για τα κοιτάσματα: «Έχουμε δικαιώματα»

Απειλές και κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο

Χουλουσί Ακάρ

Απειλές κατά της Κύπρου διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ,  σε δηλώσεις του κατά την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, μία ημέρα μετά τις απειλές που διατύπωσε για το ίδιο ζήτημα βουλευτής του Ερντογάν, μέσα στην ελληνική Βουλή. 

Πρόκληση για την Κύπρο στην ελληνική Βουλή από… Τούρκο βουλευτή   

«Όπως ξέρετε η Τουρκία και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα είναι δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και κανένας να μην έχει αμφιβολία. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι συμμέτοχη του φυσικού πλούτου γύρω απο το νησί.  Έτσι οι ομογενείς μας , δηλαδή όσοι ζουν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου πρέπει να πάρουν μερίδιο απο τον πλούτο αυτό, καθώς έχουν δικαίωμα μεριδίου, έχουν δικαιώματα εκεί και όλοι πρέπει να το καταλάβουν και να συμπεριφερθούν ανάλογα.» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με την Χουριέτ.  

Για τις σχέσεις με την Ελλάδα πάντως ανέφερε ότι «στο πλαίσιο  της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο».  

Δεν παρέλειψε όμως να διατυπώσει, έστω και εμμέσως, νέες απειλές,  δηλώνοντας ότι «στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top