Ποινικές εξελίξεις για Novartis: Πάνω από 3.000 σελίδες το πρώτο πόρισμα

Ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνει λόγο για ενδείξεις ανάμειξης και πολιτικών

Novartis κτιριο

Για επερχόμενες ποινικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, κάνει λόγο ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφερόμενο στο πρώτο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που βρίσκεται στα χέρια των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο της Δικαιοσύνης, το πρώτο πόρισμα αριθμεί 3.000 σελίδες και καλύπτει ένα μόνο μέρος από το σκέλος της υπόθεσης, αυτό που αφορά την τιμολόγηση φαρμάκων για την περίοδο από το 2006 έως το 2014, με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν τη διετία 2012 - 2014.

Στα χέρια της Εισαγγελίας το πόρισμα των ελεγκτών για τη Novartis

Όπως προκύπτει από πηγές του Εφετείου, το πόρισμα καλύπτει μία τεράστια έρευνα στοιχείων και συγκρίσεων για μόνο πέντε φάρμακα της ελεγχόμενης εταιρίας και την τιμολόγηση τους στην Ελλάδα, τα οποία κόστιζαν άνω των 1.000 ευρώ και προορίζονταν για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης.

Απαγόρευση εξόδου για Μανιαδάκη αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία έχουν ενδείξεις οι Εισαγγελείς Διαφθοράς είναι και κάποιοι πολιτικοί, από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αυτό θα οδηγήσει στην κλήτευσή τους σε εξηγήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ώστε να καταθέσουν ανωμοτί με ερευνώμενο αδίκημα τη δωροδοκία, ενώ για άλλους θα αποτελέσει το τέλος της «περιπέτειάς» τους, καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top