Στα χέρια της Εισαγγελίας το πόρισμα των ελεγκτών για τη Novartis

Στην τελική ευθεία η έρευνα: Τι θα γίνει με τα πολιτικά πρόσωπα

Στα χέρια της εισαγγελέως διαφθοράς βρίσκεται το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την υπόθεση Novartis το οποίο ξεκλειδώνει τα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας. 

Όπως ανέφερε ο δικαστικός συντάκτης Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το πόρισμα περιλαμβάνει συμπεράσματα για τον τρόπο τιμολόγησης συγκεκριμένων φαρμάκων και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά μόνο το 5% των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί. 

Το επόμενο βήμα των εισαγγελικών αρχών θα είναι η κλήση υπόπτων για τη διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της δωροδοκίας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. 

Για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται αν θα πρέπει να ζητηθεί η άδεια της Βουλής πριν από τις κλήσεις τους σε ανωμοτί καταθέσεις. 

Επίσης θα πρέπει να αναμένουμε και αρχειοθετήσεις για κάποια από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται, για τα οποία δεν προέκυψαν στοιχεία. Το βέβαιο είναι ότι πλέον η έρευνα για τη Novartis μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς μόλις κλείσει ο κύκλος των υπόπτων θα αποφασιστεί αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε ποιους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top