Φυλάκιση 28 μηνών στον πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη για παιδεραστία!

Για «πολιτική δίωξη» μιλά ο ίδιος – Επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Γεωργιάδη, για εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας. 

Όπως μετέδωσε από τον Άρειο Πάγο ο δικαστικός συντάκτης  Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  oι δικαστές κατά πλειοψηφία καταδίκασαν το Νίκο Γεωργιάδη σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επέβαλε συμπληρωματικά πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία.

Ο κατηγορούμενος δηλώνει πάντως ότι είναι αθώος και χαρακτηρίζει «πολιτική δίωξη» την υπόθεση.   

Από την πλευρά του,  το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε το θέμα πολιτικό, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και κορυφαία στελέχη ήταν παρόντες στο ακροατήριο και καταλήγει: "Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της".

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ ΖΗΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ  

Υπάρχει όμως και μια άλλη υπόθεση που παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά θεωρώντας ότι προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά εκατοντάδες παράτυπες - σύμφωνα με το κατηγορητήριο -   συνταγογραφήσεις, τις οποίες  έγραψε ο βουλευτής ως ορθοπεδικός για υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις συνολικού κόστους για τον ΕΟΠΥΥ άνω των 550.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top