Τζανακόπουλος: Ολοένα και πιο απίθανο να κερδίσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές

«Στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη πιο ισχυρή πλειοψηφία»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλά σε εκδήλωση

Την εκτίμηση ότι γίνεται «ολοένα και πιο απίθανο» το να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις βουλευτικές εκλογές του 2019, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον Αθήνα 9.84 FM, στην επόμενη Βουλή «θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και θεωρώ ότι πολλά από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην αναθεωρητική διαδικασία στην επόμενη Βουλή, θα έχουν πάρει το μάθημά τους μετά και από τα εκλογικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, πέταξε το «μπαλάκι» στον πρόεδρο της ΝΔ, καλώντας τον να συμφωνήσει από τώρα στην ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου το 2020.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «κατέβει με το όνομά του» και το ψηφοδέλτιό του θα αποτυπώνει την ανάγκη για ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες της Αριστεράς με τον σοσιαλιστικό και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση των κ. Μωραΐτη και Τόλκα, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κίνηση αυτή «έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top