Reuters: «Ριμπάουντ» Τσίπρα σε Πρέσπες με επέκταση των ναυτικών μιλίων

Τονίζει πως αυτό ίσως προκαλέσει έντονη αντίδραση από την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκεπτικός στη Βουλή

«Ριμπάουντ» στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, πιθανόν να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους, που μίλησαν στο Reuters, οι διεργασίες για την επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στα δυτικά σύνορα της Ελλάδας, είναι σε εξέλιξη.

«Αυτό θα μπορούσε να κατευνάσει τις εθνικιστικές φωνές για τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιτρέπει τη δημιουργία Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) γύρω από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία, όμως μπορεί να πυροδοτήσει νέα ένταση με την Τουρκία», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

«Δεν αποδίδει η στρατηγική του Τσίπρα»

«Ο Αλέξης Τσίπρας, εφαρμόζει κατά γράμμα το τελευταίο εξάμηνο την στρατηγική με στόχο την επανεκλογή του βγάζοντας την χώρα από το ταπεινωτικό πρόγραμμα διάσωσης και επιλύοντας μία διαμάχη δεκαετιών με την γειτονική πΓΔΜ. Μέχρι στιγμής όμως αυτή η στρατηγική δεν αποδίδει», αναφέρει, εξάλλου, το Reuters στο άρθρο του, σημειώνοντας πως με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Πηγές κοντά στον πρωθυπουργό αναφέρουν στο Reuters πως η στρατηγική του τώρα πλησιάζει στο σημείο, στο οποίο η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και να αντισταθμίσει τον πόνο του μνημονίου- ένα σχέδιο, που στοχεύει όπως λέει σε «δίκαιη ανάπτυξη».

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται τόσο στην ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχουν ήδη περάσει, όσο και στο σχέδιο για διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και τις χιλιάδες προσλήψεις, που προγραμματίζονται για το Δημόσιο.

«Στόχος είναι να μειωθεί η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου», αναφέρει το  Reuters, με αξιωματούχο της κυβέρνησης να επισημαίνει πως εάν κλείσει το κενό στις ευρωεκλογές, τότε «μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εθνικές στη συνέχεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top