Μητσοτάκης: «Η ΝΔ στηρίζει απόλυτα Γκουαϊδό» - Το μήνυμα σε Τσίπρα

Εξέπνευσε το τελεσίγραφο των 8 ημερών για Μαδούρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΝΔ στη Λαμία

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απόλυτα τον Γκουαϊδό» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter, παίρνοντας θέση στο  ζήτημα της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά την άμεση διενέργεια εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενώ εξαπολύει βέλη προς τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζητά «να ευθυγραμμιστεί με την Ευρώπη σε αυτό το ζήτημα και να σταματήσει να ντροπιάζει τη χώρα μας».

Εξέπνευσε το τελεσίγραφο των 8 ημερών για Μαδούρο

Σήμερα, εξάλλου, έληξε το τελεσίγραφο που είχε δοθεί από ευρωπαϊκές χώρες στον Νικολάς Μαδούρο για να προκηρύξει εκλογές, το οποίο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αρνήθηκε.

Βενεζουέλα: Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Νικολάς Μαδούρο

Ήδη, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και η Ισπανία έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, με τη Βενεζουέλα να αντιδρά έντονα και να δηλώνει πως θα προστατέψει, εάν χρειαστεί, τα σύνορά της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top