«Στο κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για τον Κανονισμό της Βουλής

Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη των ΚΟ ΑΝΕΛ και Ποταμιού

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στην οποία θα κριθεί η τύχη των κοινοβουλευτικών ομάδων των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού με την Κυβέρνηση να δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης.

Για «ραδιουργίες για να αλλάξει ο κανονισμός της βουλής και να απολαμβάνει ο κ. Καμμένος για λίγο, τα προνόμια του αρχηγού κόμματος»  έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας. 

Ο κ. Μητσοτάκης  επισήμανε επίσης την ανάγκη  πλήρους ετοιμότητας του κομματικού μηχανισμού ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, κατά τον  σύντομο χαιρετισμό του σε συνάντηση που είχε με  κομματικά στελέχη. 

Κατά την ομιλία της σήμερα στα μέλη της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο πρόεδρος της Βουλής δεν θα συναινέσει στην απαίτηση του Μαξίμου, για φωτογραφικές αλλαγές στον Κανονισμό, με αντάλλαγμα να κλείσει το στόμα του ο κ Καμμένος και να συνεχιστεί ανέφελα η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Θα είναι στίγμα που θα ακολουθεί πάντα αυτούς που θα υποκύψουν σε τέτοιους πρωτοφανείς για το πολιτικό μας σύστημα εκβιασμούς».

«Εμείς δεν εκβιάσαμε ποτέ κανέναν αλλά και δε δεχόμαστε και εκβιασμούς»  διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

«Δεν μπορεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για να έχουν Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματα με τρεις βουλευτές δήλωσε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρότι θεωρητικά τον συμφέρει η αλλαγή του Κανονισμού.        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top