Τη Δευτέρα στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Τζανακόπουλος: Ιστορική η μέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το πρωτόκολλο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να τεθούν σε ισχύ στη συνέχεια και οι συνταγματικές αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου «θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας θέτοντας έτσι αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του  Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του ονόματος».

Η ψηφοφορία που θα γίνει θα είναι ονομαστική, όπως θα είναι όλες οι ψηφοφορίες από και στο εξής, προκειμένου να εκφράζονται και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές.

«Ιστορική η μέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», την 25η Ιανουαρίου του 2019, όταν και ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Από το 1992 μέχρι και σήμερα εξαιτίας της διαφοράς για το όνομα ανατράφηκε στο εσωτερικό της χώρας το τέρας του ψέματος, του εθνικισμού και του ακραίου ιστορικού αναθεωρητισμού» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως σε αυτά τα 27 έτη, η χώρα μας έχασε πολύτιμο πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο.

«Από αύριο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας πως από αύριο κιόλας «θα δουν αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημά τους 880.000 εργαζόμενοι».

Για πρώτη φορά: Η κυβέρνηση μιλά για ακύρωση της μείωσης στο αφορολόγητο

Ο ίδιος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα «στα κόμματα που συνυπέγραψαν το 2012 την μείωση του κατά 22% και την καθιέρωση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους με μείωση 32% στις αποδοχές τους», λέγοντας πως είναι «φαιδρός» ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται στο θέμα.

Για έξοδο στις αγορές: Η χώρα γύρισε σελίδα

«Η Ελλάδα πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον και πραγματικών επενδυτών και όχι μόνο των hedge funds», είπε, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, όπου άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6%.

«Η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε λοιπόν με τον πιο εμφατικό τρόπο λοιπόν ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας», είπε και πρόσθεσε με αιχμές: «Και πάλι όμως, κάποιοι στο εσωτερικό μεμψιμοιρούν. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει».

Στις 5 Φεβρουαρίου η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Τουρκία στις 5 και 6 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την επόμενη θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η απάντηση στον Καμμένο

«Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, οι κυβερνήσεις κυβερνούν και θα κυβερνήσουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις αιχμές του Πάνου Καμμένου, πως εάν διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ «δε θα κάνουν παρέλαση».

Καμμένος: Θα έχουν πόλεμο αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ

«Ως κυβέρνηση κρατάμε την έντιμη, ειλικρινή και επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε την τετραετία, μια συνεργασία που οδήγησε τη χώρα έξω από την περιπέτεια των μνημονίων», σχολίασε με νόημα για τον κ. Καμμένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top