Για πρώτη φορά: Η κυβέρνηση μιλά για ακύρωση της μείωσης στο αφορολόγητο

Τζανακόπουλος: Δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος το 2019

Τον δρόμο των μειώσεων στις συντάξεις, που τελικά δεν έγιναν, θα ακολουθήσει και η μείωση του αφορολόγητου, η οποία είναι προγραμματισμένη να εφαρμοστεί από 1/1/2020, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση θα επιχειρηματολογήσει στους δανειστές, όπως έκανε και με το θέμα των συντάξεων, και υποστήριξε ότι δημιουργείτια ο δημοσιονομικός χώρος, που κάνει αχρείαστη μια τέτοια παρέμβαση.

«Μετά την εμβληματική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε έναν νέο δράκο και μας λέει ότι το 2020 θα εφαρμοστεί το μέτρο του αφορολογήτου και θα απορροφηθεί ένα μέρος της αύξησης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση, όπως επιχειρηματολόγησε για το αχρείαστο του μέτρου των συντάξεων, θα επιχειρηματολογήσει και για το αφορολόγητο αλλά και για τη κάθε άλλο πρόσθετο μέτρο.

«Απ’ ότι φαίνεται, όχι απλώς επιτυγχάνεται ο στόχος, αλλά δημιουργείται και δημοσιονομικός χώρος για το 2019», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μία πιθανότητα υπάρχει για να συμβεί αυτό το κακό σενάριο: εάν στις εκλογές, που μεσολαβούν, γίνει κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περιλαμβάνει το μέτρο αυτό στο οικονομικό του πρόγραμμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top