Καμμένος: Θα έχουν πόλεμο αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ

«Εγώ είπα στον Φωκά να πάει για γκαζόζα»

«Θα έχουν πόλεμο αν τολμήσουν να διαλύσουν την ΚΟ των ΑΝΕΛ» είπε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον Σκάι, τονίζοντας πως αν ο κ. Τσίπρας κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στον ανασχηματισμό, τότε αυτό «θα σημαίνει “πόλεμο”» και πως «ο κ. Τσίπρας είχε σχεδιάσει εξαρχής τη διάλυση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Μάλιστα, «απείλησε» με εκλογές τον Μάρτιο, εάν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ:  «Αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δε θα κάνουμε». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είπε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές πριν τον Μάιο.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Αριστείδη Φωκά και την γκαζόζα, είπε πως ο ίδιος του είπε να φύγει από την Επιτροπή και να πάει στο καφενείο της Βουλής.

«Του είπα “θα πας επιδεικτικά και θα πιεις μια γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής για να καταλάβουν τι σημαίνει "εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ" και μένω με τρεις υπουργούς”» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Νέο «βραχυκύκλωμα» σε Επιτροπή της Βουλής: Χωρίς πλειοψηφία η κυβέρνηση

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε εκ νέου με αιχμές στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι ο επιλαχών, που θα λάβει την έδρα του κ. Παπαχριστόπουλου, όταν παραιτηθεί.

«Ο κ. Κουίκ ξεκίνησε με τους ΑΝΕΛ, έγινε δύο φορές βουλευτής και έγινε δύο φορές υπουργός. Εάν αποφασίσει να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και να πετάξει στον δρόμο 50 οικογένειες, ας πάρει τις αποφάσεις του και ο λαός τις δικές του. Εγώ δεν θα παρακαλέσω κανένα», σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην κρίση των Ιμίων, το 1996, με αφορμή τη συμπλήρωση 23 ετών.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πως δεν άκουσε τότε ούτε τον αρχηγό της ΕΥΠ, ούτε τους υπεύθυνους του ναυτικού και του στρατού, οι οποίοι του είχαν εξηγήσει τι έπρεπε να γίνει για την υπεράσπιση των βραχονησίδων.

Παπαχριστόπουλος: Αύριο παραδίδω την έδρα μου

Την ίδια ώρα που ο Πάνος Καμμένος έστελνε πολεμικά μηνύματα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλούσε στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάριζε πως την Παρασκευή θα παραδώσει την έδρα του.

Δεδομένου ότι ο Τέρενς Κουίκ πιθανότατα θα ανεξαρτητοποιηθεί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ διαλύεται καθώς, αν και θα έχει πέντε βουλευτές, ο κ. Φωκάς είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και δεν προσμετρείται εν προκειμένω, για το όριο των πέντε βουλευτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top