Ακυρώσαν εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο λόγω «Πρεσπών»!

Με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική»

Εικόνα από το εσωτερικό του Πολεμικού Μουσείου

«Μπλόκο» σε εκδήλωση για τη Μακεδονία έβαλε το Πολεμικό Μουσείο.

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν η Διεθνής Ελληνική Ένωση (International Hellenic Association – IHA) και οι ενώσεις Αποστράτων, υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, είχε τον τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική» και ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 19.00 σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου.

H πρόσκληση της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο

Η εκδήλωση ακυρώθηκε μετά από ενημέρωση του Πολεμικού Μουσείου προς τους διοργανωτές ότι δεν είναι διαθέσιμη τελικά η αίθουσα

Όπως ανακοίνωσε η IHA αιφνιδιαστικά το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους ανακοίνωσε ότι δε μπορεί να διαθέσει την αίθουσα, η οποία είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου.

«Η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ελληνική Ένωση.

«Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” θεωρείται ανεπιθύμητη», προσθέτει.

Για το θέμα πήρε θέση και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την αρνητική έκπληξή του στο twitter.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top