Συμφωνία των Πρεσπών: Πλειοψηφία με... κλήρωση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή

Για «κοινοβουλευτική εκτροπή» είχε μιλήσει η Νέα Δημοκρατία

Να ακυρώσει την απόφαση για τον Σπύρο Δανέλλη και να κάνει κλήρωση για τις δύο θέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, αποφάσισε ο Νίκος Βούτσης, μετά τις έντονες αντιδράσεις στην αρχική του απόφαση να ορίσει τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού.

Η κλήρωση έγινε και για τις δύο θέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή, ανάμεσα σε τρεις βουλευτές που -όπως είπε ο ίδιος- εξέφρασαν γραπτό αίτημα για τη συμμετοχή τους: τους κυρίους Μαυρωτά, Δανέλλη και Ψαριανό, εκ των οποίων οι δύο πρώτοι έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελικά, η διαδικασία χαμογέλασε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξελέγησαν οι κ. Μαυρωτάς και Δανέλλης, οπότε έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Άνω – κάτω στην Επιτροπή Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε αντιδράσει έντονα στην απόφαση Βούτση να ορίσει χωρίς κλήρωση τον κ. Δανέλλη στην Επιτροπή.

«Επιμένουμε ότι για τις κενές θέσεις για την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να γίνει κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου σχετικά με αυτό το θέμα ή επιμονή του στον ορισμό του κ. Δανέλλη θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή» είχε δηλώσει ο Κώστας Τσιάρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top