Άνω – κάτω στην Επιτροπή Εξωτερικών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Βούτσης όρισε νέο μέλος τον Δανέλλη – Για «πραξικόπημα» μιλά ο Καμμένος

Πόρτα στα θεωρεία της Βουλής

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Βουλή λόγω  της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το τέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, μετά τις παραιτήσεις Αμυρά και Ψαριανού, προκάλεσε την ανακατάταξη της Επιτροπής Εξωτερικών, στην οποία το Ποτάμι είχε ένα μέλος.

Εκτός Ποταμιού και ο Ψαριανός: Η χώρα περνά την πιο επικίνδυνη περίοδο

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην αποπειραθεί «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αλλάζοντας τη σύνθεση της Επιτροπής, ενώ και το ίδιο έκανε με επιστολή του και ο Δημήτρης Καμμένος.

Πρώτη μάχη για Συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή της Βουλής

Τελικά, σήμερα, την ώρα που συνεδρίαζε η Διάσκεψη των Προέδρων, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε πως τη θέση του Ποταμιού παίρνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος διαγράφηκε από το Ποτάμι λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Έτσι, φαίνεται πως η κυβέρνηση θα έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται στην Επιτροπή Εξωτερικών (27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συν ο κ. Δανέλλης, σε σύνολο 55 βουλευτών).

Από την κυβέρνηση, πάντως, επισημαίνουν ότι μπορούν ακόμη και αν δεν έχουν πλειοψηφία στην Επιτροπή να φέρουν τη Συμφωνία στη Βουλή, αλλά σε αυτή την περίπτωση όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς αυτό το αποφασίζει η αρμόδια επιτροπή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top