«Mπουρλότο» από Καμμένο και τρικούβερτος καβγάς με βουλευτές της ΝΔ

Απεγνωσμένα ο Κακλαμάνης επιχείρησε να βάλει τάξη

Εν μέσω έντασης και φραστικής αντιπαράθεσης με βουλευτές της ΝΔ μίλησε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος . κατά τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.    

Δείτε Lίve: Aντίστροφη μέτρηση στη Βουλή - Ξεκίνησαν οι ομιλίες των αρχηγών

Ο κ.  Καμμένος αναφέρθηκε  αρχικά στους λόγους για τους οποίους συνέπραξε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον κ. Τσίπρα και άσκησε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που είναι για εθνικό θέμα. Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ. Αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης». 

Έκανε μάλιστα λόγο για «έγκλημα», υποστηρίζοντας:   «Το πρώτο μεγάλο έγκλημα έγινε με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία. Διαφώνησα τότε, όπως και το 2007 με τη κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι καταγεγραμμένες οι διαφωνίες μου και η θέση που δεσμεύτηκαν να κρατήσουν οι ΑΝΕΛ είναι πως οποιαδήποτε λύση πρέπει να συμμορφώνεται με την απόφαση του ’92, δηλαδή το ελληνικό κράτος δεν θα συμφωνήσει σε λύση με τον όρο Μακεδονία». 

Ασκώντας εκ νέου κριτική στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι  «είχαμε διαβεβαίωση τον Ιούνιο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές και αυτό άλλαξε,  τον Νοέμβριο πως η Συμφωνία θα έρθει μετά τον Μάρτιο. Έχουμε δύο φορές αλλαγή στάσης του κυβερνητικού εταίρου απέναντί μας». 

Καμμένος: Νοιώθω προδομένος από τον Τσίπρα!

Όμως στη συνέχεια ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Τομεάρχη Εξεωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για τη στάση του στο Σκοπιανό και  επικαλέσθηκε κείμενο που συνυπέγραψε με  βουλευτές της ΝΔ, ισχυριζόμενος ότι  «αναγνωρίζουν σλαβομακεδονική ιθαγένεια στους Σλάβους των Σκοπίων». 

Η αναφορά του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα έδρανα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Σοφία Βούλτεψη ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, ενώ ο Θεόδωρος Καράογλου επιτέθηκε φραστικά στον κ. Καμμένο με τον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη να ζητά από όλους να σταματήσουν, να ζητά τη διαγραφή της φράσης που χρησιμοποίησε ο κ. Καράογλου και να απειλεί με ανάκληση στην τάξη τους θορυβούντες βουλευτές, αλλά και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Μετά από χρόνια  ακούστηκε μάλιστα η φράση..  «στα τέσσερα», από βουλευτή της ΝΔ προς τον κ. Καμμένο, με τον τελευταίο να ζητά να το πουν στον κ. Σαμαρά που είχε ζητήσει από τον τότε υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο το ίδιο, έναντι της τρόικας, όπως είπε…      

«Ψεύδεται, παραποιεί παραμορφώνει» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος, λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού και επισημαίνοντας ότι το κείμενο το οποίο επικαλέστηκε ήταν επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον κ. Κοτζιά, ο οποίος συστηματικά απέφευγε να ενημερώσει τη ΝΔ.       

Για «σεξιστικά υπονοούμενα» κατηγόρησε τον κ. Καμμένο η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. 

Να σημειωθεί ότι παρών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά μεταξύ τους δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά!   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top