Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Τι ανέφεραν στις δευτερολογίες τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Βουλή

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η  συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση την οποία ακολούθησε η  ψηφοφορία.    

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησαν με τη δευτερολογία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και ολοκληρώθηκαν  με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

 

 

Τσίπρας: Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις

Μητσοτάκης: Τελευταία πράξη της πολιτικής φαρσοκωμωδίας

 

ΛΕΒΕΝΤΗΣ:  ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

«Αυτή η συμφωνία και να κυρωθεί θα ακυρωθεί» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  Βασίλης Λεβέντης σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τους Μακεδόνες να κάνουν υπομονή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση δήλωσε:« Πιστεύετε ότι θα είστε νικητές εάν περάσετε τη συμφωνία; Νικητές θα ήσασταν αν κατεβαίνατε στο λαό και τους πείθατε. Το αν επιβάλλετε με το ζόρι στο λαό την άποψή σας δεν είναι δημοκρατία».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ    

Το Ποτάμι καταψηφίζει την κυβέρνηση και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.   «Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δε σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση» διευκρίνισε πάντως ο ίδιος. 

Κάλεσε επίσης όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν ενώ  χαρακτήρισε γελοιότητες τις αφίσες εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  

Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος άσκησε κριτική και στα άλλα κόμματα.  

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ    

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση η οποία καλεί σε συστράτευση για να φράξει και καλά τον δρόμο στην άκρα δεξιά, αυτή που με αντιλαϊκή πολιτική βοήθησε την ακροδεξιά» τόνισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  «Καταψηφίζουμε την κυβερνητική πολιτική που λαμβάνει τον ρόλο σημαιοφόρου στα νατοϊκά σχέδια, την κυβέρνηση που την ώρα που μιλά για την ειρήνη, μετατρέπει την Ελλάδα σε αλυσίδα αμερικανικών βάσεων», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα καταψηφίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία – όπως είπε – «η κυβέρνηση θέλει να αλυσοδέσει τα Βαλκάνια στα δεσμα του ΝΑΤΟ». «Προσπαθείτε να κάνετε το μαύρο – άσπρο και περιορίζετε την κοινωνική πολιτική. Μέχρι και πολιτιστικά μνημεία υπογράψατε στο υπερταμείο», πρόσθεσε ο  κ. Κουτσούμπας.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ 

«Δεν υπάρχουν όρια στη γελιοποίηση. Και γιατί γελοιοποιήστε απόλυτα κύριε Τσίπρα; Γιατί μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή έπρεπε να γίνουν εκλογές. Αλλά εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο λαός γιατί φοβάστε τι θα βγει από την κάλπη» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κουρελού» και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια κυβέρνηση τριών κομμάτων και ειδικού σκοπού και τον πρώτο κόμμα που την στήριζε είχε την πλειοψηφία της Βουλής» ανέφερε, ενώ απάντησε στον πρωθυπουργό ότι το καλοκαίρι του 2015 «τα υπεύθυνα κόμματα της Βουλής έβαλαν πλάτη για να σωθεί η πατρίδα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top