Τσίπρας: Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις

Κριτική στον Μητσοτάκη για τη στάση του

Με την κριτική στον  κ. Μητσοτάκη ότι «υιοθέτησε ένα στυλ θεατρικό, υψηλών τόνων» ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο  εμπιστοσύνης που ζήτησε,  την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία. 

«Αναρωτιέμαι αν κάποιοι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει φωνάζοντας ή βρίζοντας χωρίς επιχειρήματα είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους πολίτες», αναρωτήθηκε ο κ.  Τσίπρας. 

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη ετοιμόρροπη όπως την παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι: Γιατί τέτοια νευρικότητα κ. Μητσοτάκη; Μήπως ξέρετε τίποτα αληθινές δημοσκοπήσεις να μας τις πείτε να χαρούμε που διαβάζουμε τις ψεύτικες τόσον καιρό;» ρώτησε αιχμηρά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 «Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών,  αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη Dημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή. 

Όπως ανέφερε,  παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση - στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας» όπως υποστήριξε -  δεν το έκανε. 

«Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις.  Κι αυτό διότι η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες» τόνισε ο πρωθυπουργός.    

«To ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της ή όχι. Αυτό θα απαντηθεί σήμερα, η Συμφωνία των Πρεσπών θα απαντηθεί σε άλλη συνεδρίαση.  Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για την οικονομική σταθερότητα,  για να συνεχισθεί η μείωση της ανεργίας, για να αυξηθεί ο  κατώτατος μισθός που εσάς δεν σας αρέσει, για να ολοκληρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση».    

Σχετικά με την κριτική του κ. Μητσοτάκη για «άρον -  άρον ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» απάντησε θα σας δώσουμε όσο χρόνο θέλετε, προκαλώντας τον ακόμη και για συζήτηση σε… τηλεοπτικό πάνελ. 

«Επιδόθηκε επισήμως η ρηματική διακοίνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός,  ενώ συμπλήρωσε ότι οι γείτονες  πέραν της ενημέρωσης της Αθήνας κάνουν και μια διευκρινιστική δήλωση ότι ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στη ιθαγένεια και προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας. Όπως πρόσθεσε, διευκρινίζουν επίσης ότι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των νότων σλαβικών  γλωσσών και «δεν έχει καμία σχέση  με τη δική μας γλώσσα και κουλτούρα».   

«Με τη δύναμη του λαού θα τα καταφέρουμε, θα έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσουμε» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας.   
     


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top