Ψήφος εμπιστοσύνης: Ξεκινά η μάχη στη Βουλή – Βρήκε τους 151 ο Τσίπρας

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ψηφοφορία

Άδεια έδρανα στη Βουλή

Με ομιλία του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι η σκληρή μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία. 

Η κυβέρνηση ποντάρει στην στήριξη των έξι βουλευτών (Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις, Κόκκαλης, Δανέλλης) για να φτάσει στον «μαγικό» αριθμό των 151 βουλευτών και να συνεχίσει μέχρι τον Οκτώβριο, που ολοκληρώνεται η θητεία της.

Η στάση της αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι πολύ σκληρή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήδη τις προηγούμενες μέρες να μιλά για σκηνοθετημένο διαζύγιο και για παράσταση από τους πρώην κυβερνητικούς εταίρους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του κ. Καμμένου, ο οποίος έχει εξαπολύσει πολύ αιχμηρά βέλη κατά των πρώην υπουργών των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, στη χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, αποκάλυψε ότι είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην προσελκύσει βουλευτές του για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Καμμένος στο Star: Κάποιοι δεν άλλαξαν στάση για την ψυχή της μάνας τους!

Εάν η κυβέρνηση πάρει τη «δεδηλωμένη», τότε θα πάρουν σειρά η Συμφωνία των Πρεσπών και -πιθανότατα εν συνεχεία- ο ανασχηματισμός. 

Απάντησε στο τελεσίγραφο Θεοδωράκη ο Δανέλλης - Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης

Ωστόσο, φαίνεται πως η πρόθεση του κ. Δανέλλη να στηρίξει την κυβέρνηση (κάτι που οδηγεί και στη διαγραφή του από το Ποτάμι), αλλάζει τα δεδομένα για τη συμφωνία με τα Σκόπια, που αναμένεται να έρθει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην ελληνική Βουλή.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, η στάση του κ. Δαέλλη δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα και νδεχομένως και να μεταβληθεί η στάση του Ποταμιού απέναντι στη συμφωνία.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση «πόνταρε» για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ψήφο τεσσάρων βουλευτών από το Ποτάμι: Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Δανέλλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top