Μητσοτάκης: O Καμμένος δανείζει βουλευτές του στον Τσίπρα

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς συγχωνεύθηκαν» υποστήριξε o πρόεδρος της ΝΔ

Σκληρή κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ   Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον  ΑΝΤ1.  

«Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό, την εξαπάτηση, την εθνική ταπείνωση. Αυτά τον συνδέουν με τον κ. Καμμένο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν μπορεί να πείθονται από το επιχειρούμενο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε άλλους χώρους, 
Σχετικά με το «διαζύγιο» του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε  «στημένη θεατρική παράσταση» και τόνισε ότι δεν πιστεύει τους λόγους που προέβαλαν οι ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν, απλώς συγχωνεύθηκαν».

Για τη στάση βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε  ότι «Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για όσα συνέβησαν, δεν υπάρχει μια νέα αρχή αλλά μια λύση για να βολευτούν και οι δύο, ώστε ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να μείνει στην Βουλή ως αρχηγός κόμματος». Όπως πρόσθεσε, ο κ. Καμμένος  «δανείζει βουλευτές του στον κ. Τσίπρα για να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή».

Κάλεσε επίσης όλους τους βουλευτές που σκέπτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης να αναλογιστούν τι θα σημάνει αυτό, καθώς θα οδηγήσει στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το κόμμα του διαχρονικά έχει την ίδια στάση έναντι των Σκοπίων και των επιχειρημάτων που προβάλλει η γείτονα χώρα και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και ότι αν προηγηθούν εκλογές και το κόμμα του γίνει κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει την Συμφωνία.

Για το τι θα πράξει εάν κυρωθεί η Συνθήκη των Πρεσπών και αργότερα εκείνος αναλάβει την εξουσία της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε  ότι "εφόσον περάσει η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή αυτό θα σημάνει ότι τα Σκόπια αυτομάτως θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, «όχι όμως και στην ΕΕ, με ό, τι αυτό σημαίνει. Εγώ δε θα πω ποτέ «υποδέχομαι τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό στην Ελλάδα», θα έχει μακρύ δρόμο η FYROΜ για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν δεν περάσει από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα εκκινήσει από την αρχή η νομική διαδικασία με τη γειτονική χώρα".

Διαβάστε τι απάντησε ο κ. Καμμένος κατά τη συνέντευξή του  στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα στον  κ.Μητσοτάκη: Καμμένος στο Star: Κάποιοι δεν άλλαξαν στάση για την ψυχή της μάνας τους!


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top