Το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Σήμερα η έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων

Βουλή

Σήμερα στις 10:00 το πρωί ξεκινά η έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης θα ζητήσει την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας το βράδυ της Τετάρτης. 

Ήδη ο κ. Τσίπρας απέστειλε στην Προεδρία της Βουλής το αίτημα επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, επικαλούμενος το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

Ομιλία Τσίπρα: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για το Σκοπιανό»

Συμβίβασαν τα… ασυμβίβαστα – Ποιοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να ξεκινήσει προ της παρελεύσης δύο ημερών από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Δεδομένου επίσης, ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής, προς την Διάσκεψη των Προέδρων, θα είναι να ολοκληρωθεί εντός δύο ημερών, ώστε η ονομαστική ψηφοφορία να λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρίνισε ότι η πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είναι νωπή και παρέπεμψε στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο. Επομένως, εξήγησε, δεν χρειάζεται να διεξαχθεί συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων, θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια.

Όσον αφορά, τέλος, την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 και τη σχετική σύμβαση με τη Lockheed Martin, υπογράμμισε ότι «πιθανότατα η συζήτηση θα αναβληθεί λόγω της αλλαγής στον θώκο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top