Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από Βουλή ο Τσίπρας

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Αποστολάκης

Πρώτη δημοσίευση: 12.33

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, και μάλιστα άμεσα, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά την αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, οι οποίοι όμως ξεκαθάρισουν πως δεν στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη στη Βουλή και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ραγδαίες εξελίξεις: «Όχι» Καμμένου σε ψήφο εμπιστοσύνης – Ζητά δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε αρκετές φορές πως η απόφασή του είναι πολιτική και ότι θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς να ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά επεσήμανε πως θέλει «καθαρές λύσεις» για να μπορεί «η κυβέρνηση μου να ολοκληρώσει τη θητεία της τον Οκτώβρη του 2019».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο, «με τον οποίο στα τέσσερα αυτά χρόνια, με μοναδικό γνώμονα το ελληνικό συμφέρον, συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά».

Τέλος μετά από τέσσερα χρόνια η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Πάνω απ΄όλα, πετύχαμε να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την πολύ δύσκολη περιπέτεια, των μνημονίων. Για όλα όσα πετύχα, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη σημαντική συμβολή σε όλη αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καμμένου και το ίδιο θα κάνει και με οποιαδήποτε άλλη παραίτηση του υποβληθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, σημειώνοντας πως ο κ. Καμμένος είπε πως θα ζητήσει από τους υπουργούς των ΑΝΕΛ να φύγουν από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια πως βασική του επιδίωξη, μετά την έξοδο από τη μνημονιακή περιπέτεια, «είναι  να αποκατασταθεί η θέση και ο ρόλος της χώρας στο διεθνές στερέωμα, να ξανακερδίσουμε τον ηγετικό μας χώρο στα Βαλκάνια. Αυτός είναι εθνικός στόχος».

«Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά στο εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να κάνω πίσω, να δειλιάσω», είπε όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top