Ραγδαίες εξελίξεις: «Όχι» Καμμένου σε ψήφο εμπιστοσύνης – Ζητά δημοψήφισμα

«Θα διαγραφούν όσοι υπουργοί των ΑΝΕΛ στηρίξουν την κυβέρνηση»

«Όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης, που θα ζητήσει από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, λέει ο Πάνος Καμμένος, όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως λέει «όχι» στην κυβέρνηση, «γιατί στην ψήφο εμπιστοσύνης υποκρύπτεται η ψήφος εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Τσίπρας: Θα ζητήσω άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος μετά από τέσσερα χρόνια η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο κ. Καμμένος είπε πως ο ίδιος και το κόμμα του μένουν πιστοί στην εντολή που πήραν να μην παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους υπουργούς των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ξεκαθαρίζοντας πως «όσοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση, με στήριξη σε κυβέρνηση, θα διαγραφούν».

Όπως εξήγησε, η μόνη διαφωνία, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήταν αυτή του κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος -ως γνωστόν- έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών.

«Οι υπόλοιποι έχουν ξεκάθαρη θέση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών», πρόσθεσε, αφήνοντας ερωτηματικά, όμως, για τη στάση της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, όσον αφορά το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Κώστας Ζουράρις έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, κάτι που όμως είπε ότι δεν επιθυμεί ο κ. Καμμένος.

«Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα για το Σινικό Τείχος», είπε με νόημα.

Υπό ποιον όρο στηρίζει πρόταση μομφής της ΝΔ

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως θα στήριζε μια πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, εναντίον του κ. Τσίπρα, υπό έναν όρο.

«Αν ο Μητσοτάκης δεσμευτεί ότι υποστηρίζει λύση στο Σκοπιανό, με ονομασία που δεν περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία θα την υπερψηφίσω», είπε ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα, είπε πως ακόμη κι αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, θα στηρίξει πρόταση κατά της κυβέρνησης, εάν ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμευτεί να καταργήσει τη Συμφωνία.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θα το κάνει γιατί είναι υπέρ της λύσης που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top