Γεροβασίλη κατά των ΜΑΤ για τον τραυματισμό βουλευτή του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη

Όλγα Γεροβασίλη

Κατά ανδρών των ΜΑΤ στράφηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη για τα σημερινά επεισόδια, κατά τη διάρκεια της πορείας εκπαιδευτικών, στα οποία τραυματίσθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. 

Ένταση στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών - Πορεία προς τη Βουλή

Σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: 

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Όπως επίσης ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας,  για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  είναι αδίστακτη 

Με δριμύτητα επέκρινε την κυβέρνηση για το περιστατικό ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει στη δήλωσή του:  

«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό  του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  είναι αδίστακτη. Με  αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να “κλείσει τις εκκρεμότητές του”, δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Επικοινωνία του Προέδρου της Βουλής με του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή 

Ο Πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΚΚΕ  Γιάννη Δελή, στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. "Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση και εξέφρασε την απόλυτη αποδοκιμασία του για το γεγονός του αναίτιου τραυματισμού του από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας δασκάλων και καθηγητών" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top