Με χαμόγελα η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Πρώτος σταθμός στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα το Μέγαρο Μαξίμου

Με χαμόγελα ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας μας, Αλέξη Τσίπρα, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την υποδοχή της στο Μέγαρο Μαξίμου.        

Τσίπρας: Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες  

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι την τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί η καγκελάριος της Γερμανίας το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πριν πέντε χρόνια μεσούσης της κρίσης. «Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική  Ελλάδα, που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και  να μπει στον δρόμο της κοινωνικής ανασυγκρότησης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, όμως καταφέραμε να βρούμε λύσεις μέσα από συνθέσεις, για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η ελληνική κρίση ήταν και ευρωπαϊκή κρίση.    

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο  

Η καγκελάριος της Γερμανίας ευχαρίστησε από την πλευρά της τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία και ανέφερε ότι ήρθε ευχαρίστως στην Αθήνα.

«Ο ελληνικός λαός πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση και θέλω να ευχαριστήσω για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, και για όσα προσφέρει αλλά και για το συνολικό ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια σε μια χρονική στιγμή που είναι σημαντικό να εξετάσουμε αυτά τα θέματα. Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» δήλωσε η κ. Μέρκελ  
 

Στην Αθήνα η Μέρκελ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top