Καμμένος από το Καστελόριζο: Θα συντριβεί όποιος δε μας σεβαστεί

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα και από τον υπουργό Άμυνας

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος  σήμερα επισκέφτηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρανόησης στην Άγκυρα.  

Προηγήθηκε η δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου  Αποστολάκη, ότι η  ελληνική απάντηση θα είναι εξαιρετικά δυναμική εάν οι Τούρκοι τολμήσουν να ανέβουν σε βραχονησίδα του Αιγαίου. «Εάν ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια «κόκκινη γραμμή» που την ενστερνίζεται και η Κυβέρνηση» διαμήνυσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Το ίδιο αυστηρό μήνυμα έστειλε από το ακριτικό Καστελόριζο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας». 

 

Ο Π. Καμμένος  επισκέφθηκε την ΤΠΚ "ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ", που βρισκόταν στον λιμένα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16 ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 

Την ώρα της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στην περιοχή του Καστελόριζου, εμφανίστηκαν 4 τουρκικά F-16 προς δημιουργία εντυπώσεων, αλλά αναχαιτίστηκαν αμέσως από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από το Καστέλι και τη Σούδα.  

Ο Πάνος Καμμένος εγκαινίασε 12 οικήματα ετοιμότητας στο Καστελόριζο, ενώ επισκέφτηκε και την πυραυλάκατο «Γρηγορόπουλος» που βρίσκεται σε ετοιμότητα στην περιοχή. 

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του ότι εντός των επόμενων μηνών η ανακήρυξη της ΑΟΖ.   «Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές» τόνισε.  

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ : ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Μιλώντας το μεσημέρι σε δημοσιογράφους, ο Ναύαρχος Αποστολάκης, τόνισε ότι ο άξονας Ελλάδας - Ισραήλ και Αιγύπτου αντισταθμίζει την πίεση της Άγκυρας, ενώ ρωτήθηκε για το εάν ο αμερικανικός παράγοντας είναι στο πλευρό της Ελλάδας. 

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα πολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί» απάντησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.   

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα από την «καρδιά» της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες.

Παυλόπουλος: Ένταξη στην ΕΕ μόνο για όσους σέβονται τα δίκαια της Ελλάδας

«Η Τουρκία να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Το πρόγραμμα Νatura ορίζει τα ευρωπαϊκά σύνορα» διαμήνυσε  ο κ. Παυλόπουλος.  

ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σήμερα η Λευκωσία φιλοξενεί την τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας, ενώ αύριο στο Ισραήλ πραγματοποιείται η πέμπτη κατά σειρά τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top