Ζάεφ: Εμπιστεύομαι Τσίπρα και Καμμένο ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτικό φλερτ στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ μετά τις δηλώσεις περί παραίτησης

Την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ.

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα παραιτηθεί μόλις το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες για τις Πρέσπες, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, λέγοντας:

«Έχω εμπιστοσύνη και στον κ. Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στην Βουλή, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην "μακεδονική" κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στην Βουλή».

Καμμένoς: «Κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»

Νέα δήλωση Καμμένου: Πότε θα φύγει τελικά από την κυβέρνηση

Μάλιστα έκανε λόγο για μια σοβαρή και ουσιαστική διαδικασία που «βρίσκεται μπροστά μας», ξεκαθαρίζοντας ότι «ούτε εγώ, ως  άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο "μακεδονικό" Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες».

Τέλος, τόνισε ότι στις προτεινόμενες τροπολογίες «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό» και ότι αυτές αποτελούν «έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», επισημαίνοντας ότι οι τροπολογίες ήταν αποτέλεσμα συμμετοχικής διαδικασίας, που περιλάμβανε και την αλβανική κοινότητα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top