Νέα δήλωση Καμμένου: Πότε θα φύγει τελικά από την κυβέρνηση

Τι διευκρίνισε μετά τη δήλωση στη Λάρισα για παραίτησή του

Πάνος Καμμένος

Νέα δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά τα όσα ανέφερε κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προκάλεσε αίσθηση, καθώς ερμηνεύθηκε ως προάγγελος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή στα Σκόπια η συμφωνία.      

Δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας ότι θα παραιτηθεί από υπουργός «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ».

Καμμένος: Παραιτούμαι από υπουργός εάν περάσει η Συμφωνία στα Σκόπια

Σκοπιανό: Κατέθεσε τις τελικές τροπολογίες ο Ζάεφ –Τι λέει για «διασπορά»

Σε νέα δήλωσή του όμως,  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την FYROM θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, ο κ. Καμμένος ανέφερε.  

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη». Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού». 

Στο ίδια πνεύμα συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας τόνιζαν ότι ο κ. Καμμένος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα παραιτηθεί αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top