Η ιστορία των ηρωικών Ευζώνων και σε γραμματόσημα!

Παυλόπουλος: Αποτυπώνουν τη λεβεντιά, την ανδρεία και τον ηρωισμό

Μια εξαιρετική αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, αφιερωμένη στα 150 χρόνια ηρωικής προσφοράς των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς παρουσίασαν σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε ειδική εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Αποτυπώνουν τη λεβεντιά, την ανδρεία, τον ηρωισμό. Δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα απο τα γραμματόσημα οι εικόνες των Ελλήνων Ευζώνων σε όλον τον κόσμο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στην ειδική εκδήλωση.   

Από την επίσημη  παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα "150 χρόνια Προεδρική Φρουρά"

ΕΥΖΩΝΕΣ: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Οι Εύζωνες δημιουργήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 1868 και από τότε έγιναν η ηρωική μορφή του Ελληνισμού. Άλλωστε, Εύζωνας σημαίνει ο καλά ζωσμένος.

Η  Προεδρική Φρουρά  ξεκίνησε ως μάχιμο και ταυτόχρονα τελετουργικό άγημα. Η ένδοξη δράση των ευζωνικών ταγμάτων κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων υπήρξε καταλυτική με αποτέλεσμα οι  άντρες να αποκτήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού την εικόνα ηρώων.

ΤΑ ΕΛΤΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ 

Οι Εύζωνες στέκονται αγέρωχοι αλλά και ακίνητοι ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού μπροστά  σε όλους τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα. 

 «Mέσα απο τα γραμματόσημα τιμούμε τους Εύζωνες και την ιστορία τους,  αποτυπώνοντας τις τελετουργίες και τις αποστολές τους» δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνης Γριβέας.   

Aναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα "150 χρόνια Προεδρική Φρουρά"
 

Οι Εύζωνες φυλάττουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη νυχθημερόν, κάτω από οποιεσδήποτε  συνθήκες. Η περίτεχνη χειροποίητη στολή τους ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά και φέρει 400 πτυχώσεις.

Οι Εύζωνες λένε ότι η μεγαλοσύνη δεν μετριέται με το στρέμμα, αλλά με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα...
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top