Σκοπιανό: «Τρικυμία» σε ΑΝΕΛ και Ποτάμι - Ετοιμάζει πρόταση μομφής η ΝΔ

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες

«Τρικυμία» στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν καν έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά φανερά για να εξασφαλίσει εγκαίρως τους 151 βουλευτές, που απαιτούνται για την ψήφιση της συμφωνίας, ήδη οι φουρτούνες έχουν… φουντώσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στο απόηχο των «διαφωνιών», που υπάρχουν εντός του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει για σήμερα έκτακτη σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας παραμένει αμετακίνητη, με τον κ. Καμμένο μάλιστα να δηλώνει πριν λίγες μέρες ότι «έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Πολεμικός» Καμμένος: Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ, τέλος η Συμφωνία των Πρεσπών

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει να διαχειριστεί όσους τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ειδικότερα, «σίγουρος» θεωρείται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ πιθανόν να υπερψηφίσει τη συμφωνία και η Έλενα Κουντουρά.

Με δεδομένη τη «σκληροπυρηνική» στάση του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο ώστε να μην έρθει η συμφωνία στη Βουλή, αλλιώς θα αναγκαστεί να διώξει τους δύο (ή ενδεχομένως περισσότερους) βουλευτές του, που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μήλον της έριδος (;) ο Θεοδωράκης

Την ίδια ώρα, μήλον της έριδος ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία έχει γίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η χθεσινή συνύπαρξη Μητσοτάκη – Θεοδωράκη σε παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, φούντωσε τα σενάρια για πιθανή μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων

Μάλιστα, με αφορμή κυριακάτικα δημοσιεύματα, που εμφάνιζαν τον πρόεδρο του Ποταμιού να δέχεται ανταλλάγματα από τον πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία ρωτούσε εάν έχει αλλάξει στάση ο κ. Θεοδωράκης!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει άποψη αναλόγως «με το που φυσάει ο άνεμος», ενώ οι πληροφορίες λένε πως στη Συμφωνία των Πρεσπών θα καλέσει τους βουλευτές του Ποταμιού να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ήδη, πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως θα υπερψηφίσει ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ κατά τάσσεται ο Γιώργος Αμυράς.

Ετοιμάζει πρόταση μομφής η ΝΔ

Νέα πρόταση μομφής ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Κώστας Κυρανάκης δήλωσε πως η Πειραιώς «θα κάνει ό,τι μπορεί το επόμενο διάστημα για να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Όσες πιέσεις κι αν έχουμε δεχτεί, και όσες κι αν δεχτούμε στο μέλλον, όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά θα κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στο τραπέζι, ακόμα και την πρόταση μομφής. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον» τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, μιλώντας στον Real FM.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top