Καμμένος: Ήρθε ώρα το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν

Τι ανέφερε κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, στον οποίο παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. 

Παρόντες επίσης οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, μεταξύ των οποίων και ο Επίτιμος Ναύαρχος κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου βράβευσε τους αδελφούς Πάνο και Αθανάσιο Λασκαρίδη για τη δωρεά τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών για το πλοίο.

 «Η σημερινή εορτή αναδεικνύει το διαχρονικό δεσμό του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία και έρχονται στη μνήμη μας ιστορικά γεγονότα, που συμβολίζουν την ταύτιση της χώρας μας με το Πολεμικό της Ναυτικό, που ποτέ δεν υπέστειλε τις Σημαίες του. Η ιστορία μας άλλωστε, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος κάτι που επιβεβαιώνεται με την περίφημη ρήση του Θεμιστοκλή: “Έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα» ανέφερε ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε. 

«Η αναγωγή της χώρας μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο αλλά και παραγωγό ενέργειας, σε συνεργασία με τους παραπάνω εταίρους, θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας μας και μας υποχρεώνει να διατηρούμε ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό, για την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την κατοχύρωση της ασφάλειας της περιοχής. Αυτό απεδείχθη περίτρανα με την πρόσφατη παρουσία των δύο φρεγατών μας, «Σαλαμίς» και «Νικηφόρος Φωκάς» στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για την προστασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της πατρίδος» τόνισε επίσης ο κ. Καμμένος. Όπως πρόσθεσε «σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου, όπως είπε και ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού».

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ επιθεωρεί άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ      

Για τον ίδιο λόγο ανέφερε ότι το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου και ανακοίνωσε το άνοιγμα λογαριασμού για τη συμβολή των πολιτών.   

«Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας. Καλώ τους Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο κ. Καμμένος κατέληξε στη σχετική αναφορά του:   

«Ήρθε πλέον η ώρα, το Έθνος να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο του ελληνικού λαού ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας κυριαρχία. Δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλούν οι Σημαίες του Πολεμικού Ναυτικού. Ως Έθνος επιθυμούμε την ειρήνη, αλλά αντιμετωπίζουμε πάντα με αποφασιστικότητα την οποιαδήποτε απειλή, έχοντας ως σταθερά ισχύος το σημαντικότερο όπλο, το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων». 
 

              
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top