Ο Παυλόπουλος στέλνει μήνυμα στον Ζάεφ για τις… «ζαβολιές»

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Σλοβενίας

Σαφές μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε ντρίμπλες στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μη αλλάζοντας – μεταξύ άλλων – το όνομα σε «Βόρεια Μακεδονία» σε όλα τα άρθρα του Συντάγματος, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα».

«Ντρίμπλες» από Ζάεφ με διπλή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κατέστησε, επίσης, σαφές ότι «αν και όταν έλθει η ώρα της κύρωσης αυτής, δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες -και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της ΠΓΔΜ».

Τσίπρας: Σημαντικό κομμάτι της αρχαίας ελληνικής ιστορίας η Μακεδονία

Ευτυχής που βλέπει ότι «οι γείτονές μας προχωρούν γοργά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης του Συντάγματός τους, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και αλλάζουν τη συνταγματική τους ονομασία», δήλωσε, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με τον Σλοβένο Πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «ζαβολιές» Ζάεφ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Σλοβενία να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» (σήμερα τα αναγνωρίζει ως «Μακεδονία»), «γιατί για τον ελληνικό λαό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς η Μακεδονία πέρα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, περιφέρεια της Ελλάδας, είναι και ένα κομμάτι σημαντικό της αρχαίας ελληνικής ιστορίας κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως σε αυτή τη συμφωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ (Πηγή φωτογραφίας:  Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης)

Όπως εξήγησε, αυτό «μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top