Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις «ζαβολιές» Ζάεφ στη Συμφωνία των Πρεσπών

Άγριος καυγάς Μιχελογιαννάκη – Καραγιαννίδη

Εμφύλιο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι «ντρίμπλες» του Ζόραν Ζάεφ γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο οποίος δεν άλλαξε την ονομασία σε «Βόρεια Μακεδονία» σε όλα τα άρθρα του σκοπιανού Συντάγματος και είπε πως οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή και την επικύρωση  του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, αναφέροντας με γραπτή ανακοίνωση: «Είναι ντροπή, ο Ζάεφ, να παραποιεί ενσυνείδητα την συμφωνία των Πρεσπών, και εντός του κοινοβουλίου της FYROM να δηλώνει ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η σλαβική γλώσσα, που ο ίδιος ονομάζει «μακεδονική», στην Ελλάδα, και να μιλάει για μειονότητα των "Μακεδόνων του Αιγαίου". Όπως πιστεύουν οι Σκοπιανοί, η Μακεδονία κατακτήθηκε το 1913 και μετά έγινε εθνοκάθαρση. Πρόκειται για τη γνωστή Σκοπιανή προπαγάνδα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρέπει να ανακαλέσει άμεσα».

Tι είπε ο εκπρόσωπος του Zάεφ στο Star για τις "ζαβολιές" για τη συμφωνία

Στον κ. Μιχελογιαννάκη επιτέθηκε ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος – σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη – έστειλε γραπτό κείμενο σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου «ρυπαρογραφήματα» και επεσήμανε πως εμφορούνται από τη λογική της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε  να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να διαγραφεί ο κ. Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν όντως έστειλε τέτοια επιστολή, ο κ. Καραγιαννίδης έκανε λόγο για «εσωτερικό θέμα της κοινοβουλευτικής ομάδας». Ωστόσο, είπε πως ο κ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος δημοσιοποίησε τις απόψεις του, «θα έπρεπε να ντρέπεται».

«Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Το Μακελειό”. Απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί “χρυσαυγήτικο σχόλιο” η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των “Μακεδόνων του Αιγαίου”» είπε με νέα γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Μιχελογιαννάκης.

«Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top