Tι είπε ο εκπρόσωπος του Zάεφ στο Star για τις "ζαβολιές" για τη συμφωνία

Αποκλειστικές δηλώσεις του Μποζνιακόφσκι

Το Star απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του Ζόραν Ζάεφ, Μίλε Μποσνιακόφσκι, για να  εξηγήσει γιατί έμεινε το όνομα "Μακεδονία" στο άρθρο 36 του Σκοπιανού Συντάγματος, που αφορά την ιστορία της χώρας . 

Όπως ανέφερε ο Π. Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το Star ρώτησε τον Μίλε Μποζνιακόφσκι γιατί δεν άλλαξαν το όνομα  σε Βόρεια Μακεδονία σε όλα τα άρθρα,  όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και απάντησε ότι:  

"Στο άρθρο 36 ο όρος  «Μακεδονία» δεν  χρησιμοποιείται με την έννοια του ονόματος της χώρας αλλά με ένα ιστορικό  πλαίσιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό σχετίζεται με  πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο  με τη συμφωνία Πρεσπών".

Επέμεινε ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί πλήρως και τότε τον ρωτήσαμε γιατί δεν τίθενται με μιας σε ισχύ οι αλλαγές, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Όπως επίσης ανέφερε ο Μποζνιακόφκσι, η  συμφωνία των Πρεσπών ενεργοποιείται πλήρως και οι συνταγματικές αλλαγές καθίστανται αμετάκλητες και δεσμευτικές  μόνο μετά από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή και την επικύρωση  του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Επιμένει λοιπόν και στην εξαίρεση του άρθρου 36 και στην σταδιακή ενεργοποίηση του νέου συντάγματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top